Mariela Sarkima (FIN)

kirjoittaja: ona rihu
Kuva: Mariela Sarkima

mariela 2.jpg

Mariela Sarkima on arvostettu kauneuden moniosaaja, kauneusvideoiden-ja tapahtumien tuottaja sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähettiläs. Marielan voit tänä kesänä bongata muun muassa Magnesia festareilta!  Pääsin kysymään tältä supernaiselta pari kutkuttavaa kysymystä ja taisin itsekin saada tärkeitä elämänohjeita samalla. 

Mariela, sulla on ollut pitkä ura kauneuden parissa. Tällä hetkellä teemoina tuntuu olevan vahvasti kokonaisvaltainen hyvinvointi ja naiseus. Onko elämässäsi tapahtunut jokin suuri muutos vai ovatko nämä aiheet olleet aina lähellä sydäntäsi?

M: Ovat. Meikkaajan ja kampaajan ammatissa olen tehnyt paljon naisten kanssa töitä ja meikkaajan tuoliin istuessa onkin vähän kuin pääsisi psykologin puheille. Iso osa ammatista on myös huolien kuuntelua ja omien kokemusten ja vinkkien jakoa. Uran alkuajoilta asti takaraivossa on ollut ajatus että joku päivä teen naisten parissa jotain pintaa syvemmällä. 

Kerro vähän tulevaisuuden näkymistä, miltä syksy näyttää sinulle?

M: Mulla on tässä kehitteillä muutama erittäin mielenkiintoinen projekti. MeNaisten ja Sanoman kanssa tuleva elokuussa julkaistava projekti keskittyy tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Projektiin kuuluu videoita, bloggaamista, fb-livejä, somea ja liikkumista eri muodoissa. Tulen myös kirjoittamaan MeNaisiin 8 viikon palstaa! Eli tämä on kuin kahdeksan viikon matka omaan itseeni.
Multa löytyy myös oma sivuni kokonainen.fi joka on vielä kehitteillä mutta se keskittyy myös vahvasti naisten yhteisöllisyyteen ja naiseuteen. 
Ja elokuun Magnesiassa pitämäni Kokonainen-workshop tietenkin!

mariela 1.jpg

Mitä elämänviisauksia antaisit 20-vuotiaalle itsellesi?

M: Ensimmäisenä tulee mieleen sanoa, että älä ota niin kovia paineita siitä että pitäisi olla "jotakin". Muutin itse 21-vuotiaana ulkomaille ja 24 vuotiaana takaisin tullessani koin että nyt minun pitää näyttää kaikille ja “olla jo jotakin”. Kovan paineen alla unohtaa helposti pitää huolta omasta kehosta ja mielestä. 
Myös uuden “someaikakauden” myötä tullut paine ja "fomo" ovat myös asioita jotka toivoisin nuorten naisten voivan välttää. Kokoajan ei tarvitse olla “jotain” ja näyttää jollekkin.
Itse mietin, mistä haluaisin jäädä eläkkeelle. Haluaisinko jäädä eläkkeelle aivan puhki stressaantuneena vaiko elämästä nauttineena ja omia haaveita toteuttaneena? 

Mikä inspiroi sinua?

M: Olen aina ollut hyvä inspiroitumaan. Ihmiset inspiroivat minua valtavasti. Voisin istua kahvilassa tuntikaupalla ja tuijotella ohikulkevia ihmisiä.
Nyt pienen elämänmuutoksen ja henkisen polkuni myötä aistini ovat herkistyneet ja nykyään saatan inspiroitua sadepisaroiden kauniista kuvioista lätäkössä tai kauniin taivaan sävyistä.  Musiikki ja äänet ovat myös todella inspiroivia. 

Milloin sinä tunnet itsesi kauneimmaksi?

M: Kauneimmaksi tunnen itseni silloin kun olen onnellinen. Usein aamulla. Ei ehkä ihan joka aamu, mutta kuitenkin. Koen vahvasti että kauneus tulee sisältä. Silloin kun olet rauhallinen, varma itsestäsi. Tähän kun vielä yhdistää jonkun rakkaus- elementin, joko itsestä kumpuavan tai toisesta ihmisestä niin silloin tuntuu että hehkuu.

Pidät elokuun Magnesia- festareilla hyvinvointi & kauneus workshopin- Kokonainen. Kerro siitä vähän!

mariela 3.jpg

M: Olen itse monesti kipuillut tämän kokonaisuuden kanssa. Usein asiaan liittyy vähän dualistista ajattelua - jos olen kaunis, ei voi olla fiksu, jos tykkää meikistä, ei voi olla henkinen yms. Vuosien aikana olen tajunnut että kyseessä on nimenomaan koko paketista. Kauneus hehkuu aina sisältäpäin. Jos olet onnellinen, se kyllä aina näkyy.
Tämä ei silti onnistu hokemalla jotain tiettyä onnellisuusmantraa. Se pitää oikeasti tehdä ja tuntea. Tästä on workshopissa kyse.
Mukana on ihanan Weledan luonnolliset ihonhoitotuotteet, yhdistän workshopiin omaa tietämystäni kauneusalalta sekä  Kundaliini-Shakti Flown pehmeät liikkeet ja hengityksen.  Herätellään Naiseutta. Vedän workshopin todella rauhallisesti, eli minkäänlaista kokemusta ei tarvita. Meditatiivisen liikkeen kautta pääsee tekemään myös ihonhoitoa, eli päästään leikkimään ihanilla öljyillä ja hoidoilla. 

kiitos ihana mariela. onko sulla itselläsi vielä jotain mietteitä mitä haluaisit tuoda esille? 

M: Näiden uusien projektieni kautta haluan olla läsnä ja lähellä. Entinen esillä olemisen tuoma oman tilan “suojeluvaisto” on hävinnyt kokonaan. Saan voimaa siitä kun ihmiset jakavat, ja tulevat puhumaan kanssani avoimesti.  Niin monilla naisilla on kuitenkin samat asiat käsittelyssä ikää tai paikkakuntaa katsomatta. Haluan puhua asioista ääneen ja kuulla mitä muilla naisilla on sanottavana.