Ohjaamo

(FIN)

PICTURE: Catarina Böckerman
Writer: Catarina Böckerman

Kun tulin takaisin Suomeen matkoiltani, olin täynnä inspiraatiota mutta hukassa siinä miten täällä toimitaan. Miten voin päästä täällä eteenpäin, maksaa perus kuluni, entä saanko tukia, miten haen niitä ja voinko kenties saada starttirahaa yrityksen aloittamiseen? 

Olin täynnä kysymyksiä, ja monen solmun kautta löysin tieni tänne. Tähän hetkeen, missä olen oppinut pyytämään apua. Ensimmäinen kuukausi yrittäjänä starttirahan avustuksella on vierähtänyt. Hyväksytty päätös kelan tukemasta terapiasta saapui muutama päivä sitten. Viimein elämäni Suomessa on alkanut rullaaman eteenpäin, positiivisella vireellä. 

Ohjaamoon tutustuin kun päädyimme Onan kanssa heidän tarjoamalle päivän kestävälle keramiikkakursille. Siinä keramiikkaa väsäillen, ohjaamo avautui minulle. Kaiken sen minkä tein ja ähersin yksin, olisin voinut tehdä ohjaamon tuella. Ja siksi haluankin levittää tietoisuutta Ohjaamosta. Minunkaan ei olisi tarvinnut ähertää yksin, olisin voinut saada apua. 

-

Tapasin Päivin sekä Siisin, jotka ovat näitä upeita avun antajia Helsingin ohjaamon pisteellä. He avasivat minulle, että Oohjaamo on alle 30 vuotiaille suunnattu, valtion tukema palvelu jonne voi mennä ihan vain uteliaisuuttaan, tuen tarpeessa, hukassa, pullollaan kysymyksiä sekä ohjauksen tarpeessa. Palvelu on luotu nuorille, nuorille kuten sinä ja minä. Nuorille jotka ovat täysin hukassa, tai ehkä vain hieman hukassa.

‘Eli mitä jos meidän ei tarvitsisi märehtiä yksin kysymystemme kanssa, vaan voimme hakea tukea, apua ja ottaa sitä vastaan.’

Avun pyytäminen, sen vastaan ottaminen on urheaa, ja opin siinä itse koko ajan paremmaksi. Opin ettei asioiden tarvitse olla vaikeaa, kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Mitä jos voisimme vain tukeutua, saada apua ja mennä kohti unelmaamme?

Päivi ja Siisi sekä koko ohjaamon tiimi toivoo jokaisen nuoren tietävän, että ohjaamoon voi tulla missä vain asiassa. Kela-asioista ura kysymyksiin, yrittäjä asioissa, terveys kysymyksissä tai ihan vain tuen tarpeesa. 

Joten mitä jos muutamme kynnyksen, kynnyksettömäksi. Haemme apua varhaisessa vaiheessa, tai ihan vain tukea. Jos olisin tiennyt ohjaamosta, kun itse olin täynnä miljoonia kysymyksiä olisin marssinut heidän luokseen heti. Muutetaan meidän kulttuuria itsemme kautta, ja uskalletaan pyytää apua. Uskalletaan ottaa vastaan apua. <3

Joten jos askarruttaa, on hukassa oleva olo näin loppu keväästä, käy ohjaamossa hakemassa tukea, tukea minkä kaikki meistä ansaitsee.

file.jpeg
FinInlace mediaComment